تبیان، دستیار زندگی

خواص مویز

مویز دارای خواص فراوانی است و مصرف آن برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مانند کم خونی، دیابت، پوست، مو و زیبایی موثر است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
خواص مویز
مویز را از خشک کردن حبه‌های انگور سیاه به دست می آورند و این میوه دارای طبعی گرم و تر است. در طب سنتی مصرف مویز را برای تقویت حافظه، افزایش هوش، تسکین صفرا، دفع بلغم و اصلاح خلق‌ و خو تجویز می‌کنند و مصرف آن به همه گروه‌های سنی به خصوص زنان باردار، مادران شیرده، کودکان در حال رشد و سالخوردگان توصیه می‌شود.

ارزش غذایی مویز

 

 دین اسلام در بسیاری از روایات به استفاده از مویز و خواص آن اشاره نموده است. پیامبر اسلام (ص) می فرمایند: هرکس به خوردن مویز به صورت ناشتا عادت کند به تقویت حافظه و فهم و درک خود کمک می کند.
مویز دارای انواع مواد معدنی و ویتامین های ضروری برای بدن است.

مواد معدنی مهم موجود در مویز کلسیم، فسفر، پتاسیم، منیزیم و ویتامین‌های آ، ای، ویتامین های گروه ب و اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 است.

خواص مویز در طب سنتی

در کنار مزایای دارویی و بهداشتی مویز، برخی از ترکیبات طبیعی در آن باعث می‌شود که برای سلامتی بدن نتایج فوق العاده‌ای داشته باشد. مهمترین خواص مویز در طب سنتی عبارتند از:

- تقویت کبد و معده.

- مفید در دروان بارداری و شیردهی.

- باعث افزایش انرژی و گرم شدن بدن می‌شود.

- سلامت دهان، دندان و خوشبو کننده‌ی دهان است.

- درمان ناراحتی های معده و بیماریهای دستگاه گوارش.

- مصرف مویز به صورت ناشتا باعث رفع بلغم می‌شود.

- تقویت قوای جنسی به ویژه در افراد با مزاج سرد می‌گردد.

- به تسکین صفرا، دفع بلغم و اصلاح خلق‌ و خو کمک می‌کند.

- درمان سردردهای میگرنی و سردردهای ناشی از سردی زیاد بدن.

- خوردن مویز برای افراد لاغر مفید است و باعث چاقی سالم می‌شود.

- خاصیت قابض دارد و مصرف آن باعث سفت شدن روده و مدفوع می‌شود.

- درمان و کنترل بیماری دیابت(قند موجود در مویز از جنس فروکتوز است و برای جذب نیاز به انسولین ندارد).

- برای بالا بردن قدرت حافظه مفید است. خوردن مویز قدرت یادگیری را افزایش میدهد و یکی از خوراکی های مفید برای پیشگیری از بروز آلزایمر است.

- پیشگیری از تصلب شرایین (سفت و سخت شدن رگ ها) و چسبندگی پلاكت های خون، كاهش غلظت خون، در نتیجه برای افراد مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی بسیار مفید است و از بروز سکته جلوگیری میکند.

- مصرف مویز برای افرادی با بدنی ضعیف،افرادکم خون، لاغر و کسانی که دچار بیماری‌های روحی و روان‌ پریشی هستند، بسیار مفید است.

خواص مویز برای پوست و مو

- تاخیر در نشانه های پیری پوست: وجود آنتی اکسیدان در مویز باعث می شود آن را برای کشتن رادیکال های آزاد که منجر به آسیب های پوستی و در نهایت پیری می شود، مناسب سازد. همچنین پوست را از آسیب و نور خورشید محافظت می کند که باعث ایجاد خطوط چروک و خستگی روی صورت می شود. برای جلوگیری از پیر شدن زودرس، تعداد انگشت شماری از مویز را روزانه، مصرف کنید.

- درمان ریزش مو: آهن به گردش خون در بدن و فولیکول های مو کمک می کند. این تنظیم رشد و درمان ریزش مو را تضمین می کند و باعث می شود که مو به طور کامل درمان شود.

- جلوگیری از سفیدشدن مو: سطح ویتامین ث و آهن در جذب مواد معدنی مختلف به تغذیه عمیق تارهای مو کمک می کند. نه تنها این باعث حفظ سلامت کلی موها می شود بلکه رنگ موی طبیعی را نیز حفظ می کند.
 

خواص فوق العاده مصرف مویز

مویز دارای مزایای زیادی دارد و بهترین مزایای آن حضور بسیاری از مواد معدنی و عناصر در این غذا است. این می تواند با بسیاری از بیماری های شدید، عفونت، مشکلات چشم، التهاب و غیره کمک کند.

- کمک به هضم غذا: مویز فیبر زیادی دارد و زمانی که در آب خیس می شود، به عنوان ملین های طبیعی عمل می کند. بنابراین، مویزهای خیس خوراکی به جلوگیری از یبوست کمک می کند و پروسه هضم را در طول روز خوب نگه می دارد.

- کنترل اشتها: با افزایش سطح فیبر در مویز اگر به عنوان صبحانه مصرف شود، در واقع می تواند کمک کند تا مدت زمان طولانی احساس سیری کرده و گرسنگی را کنترل کنید همین طور از مصرف کالری اضافی جلوگیری کنید.

- کمک به کاهش وزن: مویزها پر از قندهای طبیعی و عالی هستند و میل را برای جذب کالری بیشتر کاهش می دهد اما آنها را در حد اعتدال بخورید و زیاده روی نکنید. آنها به کنترل قند خون کمک و کاهش وزن کمک می کند.

- تقویت سیستم ایمنی بدن: مویز غنی از ویتامین ث و ب است که باعث تقویت ایمنی بدن می شود و بدین ترتیب بدن کمتر عفونت می گیرد.

- تصفیه کننده طبیعی خون: هیچ کس با پوستی بی عارضه متولد نشده است و زنان برای رسیدن به این هدف، تلاش می کنند . مویزها دارای خواص طبیعی هستند که در آن تصفیه خون مورد توجه قرار می گیرد. این کمک می کند تا از مایعات خطرناک، سموم و آلودگی های خطرناک سیستم خلاص شویم. این معمولا مسئول مشکلات پوستی به ویژه آکنه، لکه ها، چروک ها و موارد دیگر است. هنگامی که خون تصفیه شود، پوست سالم، بدون مشکل و درخشان خواهید داشت.

- درمان پوکی استخوان: سطوح خوب پتاسیم و کلسیم درمویز از مهمترین مواد مغذی مورد نیاز برای تقویت استخوان هاست اطمینان داشته باشید که از بیماری هایی مانند پوکی استخوان جلوگیری می شود. در صورتی که از این مشکل رنج می برید، مویز منجر به ایجاد مجدد استخوان ها و درمان بیماری می شود.

- مفید برای استخوان: مویز می تواند برای حفظ سلامت استخوان ها مورد استفاده قرار گیرد. مویزحاوی مقدار زیادی کلسیم است و این یکی از دلایل اصلی است که مویز برای ما سالم است. در کنار مقادیر خوبی از کلسیم، غذا حاوی بورون است که یک ماده مغذی بسیار ضروری برای بدن در مقادیر کم است.

- درمان کم خونی: وجود آهن درمویز باعث افزایش سطح هموگلوبین در خون می شود و درمان کم خونی را به نحوی کامل انجام می دهد. خوردن تعداد انگشت شماری از مویز روزانه این اطمینان را خواهد داد که نیازهای روزانه آهن بدن را تامین می کنید.

- کاهش کلسترول بد: مویز کلسترول بد را در بدن کاهش می دهد. مویز دارای ترکیبات ضد کلسترول به شکل فیبر محلول است که کلسترول را از بدن خارج می کند و به سلامتی لطمه می زند. حتی آنزیم هایی هستند که کلسترول را جذب می کنند و سطوح آن را در بدن کاهش می دهند.

- کنترل فشار خون: فشار خون بالا یکی از مسائل بسیار رایج است که منجر به بسیاری از مشکلات جدی در بدن می شود. همانطور که در بخش سلامت نمناک گفته شده است سطوح پتاسیم غنی در مویز باعث می شود صبحانه خوبی باشد و سدیم را در بدن کاهش دهد. سدیم یکی از دلایل اصلی فشار خون بالا است.

- مناسب برای دندان: مویز برای دندان ها بسیار خوب هستند. اینها شامل یکی از فیتوکمیکال‌های مورد نیاز بدن هستند. مویز طبیعی حاوی بسیاری از عناصر طبیعی و اسید اولانیولیک ​​است که یکی از بهترین مزایای مویز است. کاربرد آن در مراقبت از دندان یکی از بهترین استفاده‌های مویز است. می‌تواند دندان را از پوسیدگی، میکروب‌ها در امان نگه دارد. همچنین از رشد برخی از باکتری ها که منجر به پوسیدگی دندان می‌شود جلوگیری می‌کند. 

- رفع بوی بدن دهان: خواص ضد باکتری مویز به حفظ بهداشت دهان و دندان کمک می کند.

- درمان  اختلال جنسی: مویز می تواند باعث برانگیختن غریزه جنسی شود. مویز حاوی آمینو اسیدها است که برای درمان اختلال نعوظ مفید است. اسید آمینه نیز به افزایش جریان اسپرم کمک می کند. بنابراین، درست است که مویز می تواند به شما در برقراری رابطه جنسی کمک کند، بنابراین یک رابطه سالم جنسی برقرار می شود. اسیدهای آمینه موجود در مویز می توانند شانس تخمک گذاری را افزایش دهند. این یکی از بهترین استفاده های مویز است.

- درمان تب: مویز می تواند تب را نیز درمان کند. این ویژگی یکی از بهترین مزایای مویز است. این غذای حاوی خواص آنتی اکسیدانی است که می تواند به طور موثر با تب مبارزه کند. مس در این غذا نیز برای درمان تعدادی از بیماری ها مناسب است.

- مراقبت از چشم ها: مویزها می توانند به مراقبت از چشم کمک کنند. شامل برخی از بهترین مواد غذایی است که خواص آنتی اکسیدان زیادی دارد. این عناصر برای سلامتی چشم مفید هستند و می توانند چشم ها را به طور موثر محافظت کنند. از آسیب بینایی ناشی از اکسیدان ها یا رادیکال های آزاد و هم چنین مرتبط با سن کمک می کند.

- مفید برای دوران بارداری: براساس طب سنتی خوردن مویز در بارداری هم برای جنین و هم برای مادر باردار مفید است ؛ مویز برای هوش جنین و آرامش اعصاب و رفع خستگی و بی حالی زن حامله تاثیر مثبتی داشته و برای همین توصیه می شود حتما با مشورت پزشک در دوران بارداری مویز مصرف کنید.

- تقویت هوش و حافظه: مویز در واقع از انواع مختلف کشمش است که از انگور با دانه های بزرگتر تولید می شود. مویز منبع غنی از انواع مواد معدنی همچون آهن، منیزیم، پتاسیم و کلسیم و فسفر و انواع ویتامین ها همچون ویتامین های گروه A , E , B و انواع اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 است. هم چنین مویز دارای خواص ضد سرطان و ضد افسردگی و ضد آلزایمر است. استفاده از مویز برای بهبود عملکرد قلب، مغز و ذهن بسیار توصیه شده است.

مصرف روزانه 21 عدد مویز باعث تقویت حافظه و هوش در افراد بخصوص در کودکان می شود. مصرف این مقدار از مویز در روز به صورت کامل طوری که دانه های آن نیز به طور کامل جویده و خورده شود باعث تقویت حافظه می گردد و از پیری زودرس و آلزایمر و همچنین از بسیاری از سرطان ها جلوگیری می کند. همچنین مویز علاوه بر تقویت حافظه باعث تقویت سلول های عصبی می شود و از افسردگی جلوگیری می کند.

- تامین فیبرهای مهم بدن: مویز دارای مزایای زیادی است، ولی حضور فیبر های مهم اجازه می دهد تا این غذا در بسیاری از دستور العمل ها استفاده شود. این به از بین بردن صفرا در بدن کمک می کند و همچنین کلسترول بیش از حد را می سوزاند. وجود کالری در این غذای ارگانیک نیز یکی از بهترین ویژگی های این ماده غذایی است.

محتوای فیبر در این مواد غذایی همچنین اجازه می دهد تا تعدادی از سموم مضر بدن را از بین ببرید. همچنین می تواند در پاکسازی مسیر گوارشی کمک کند. باید در نظر داشته باشید که محتوای کالری در مویز می تواند وزن ما را افزایش دهد، در صورتی که مصرف آن محدودیت خاصی نداشته باشد.

- تامین پروتئین بدن: این یکی از محبوب ترین مزایای مویز است. این مقدار مناسب پروتئین مورد نیاز روزانه بدن را تامین می کند.

- تامین انرژی بدن: بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند مویز را قبل از ورزش بخورند زیرا انرژی را زیاد و بدن را تقویت می‌کند.

تامین پتاسیم بدن: وجود پتاسیم در مویز تقریبا همه را برای خوردن آن متقاعد می کند.

خواص مویز

بهترین مویز در طب سنتی کدام است؟

مویز دارای خواص فراوانی است و مصرف آن برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مانند کم خونی، دیابت، پوست، مو و زیبایی موثر است.

در طب سنتی درباره نوع مویز آمده است، بهترین نوع مویز آن است كه درشت و پر گوشت، شیرین و كم دانه است زیرا ترشی و رطوبت مویز از میوه انگور كمتر است و بنابراین ایجاد نفخ كمتری خواهد داشت.

مویزی كه از انگور قرمز یا سیاه بدست می‌آید و رنگ آن تا حدودی قرمز رنگ است مزاج گرمتری نسبت به سایر انواع مویزها دارد و برای ریه و معده سازگارتر است.

تقویت حافظه با استفاده از مصرف مویز از دیدگاه طب سنتی

از دیدگاه طب سنتی مواد غذایی با طبع گرم موجب گرمی مغز و تقویت آن می شود و باید از خوردن مواد غذایی با طبع سرد که موجب سردی مغز می شود خودداری کرد. خوردن مویز به علت داشتن طبع گرم به صورت ناشتا در تقویت حافظه بسیار مفید است.

مویز از انگور به دست می آید و خشک کردن آن نه تنها موجب از بین رفتن خواص آن نمی شود بلکه باعث افزایش مواد مغذی در آن می شود. مویز برای تقویت هوش و حافظه، بهبود کیفیت پوست و مو تاثیر فراوانی دارد همچنین استفاده از آن در دوران بارداری بسیار توصیه شده است. از دیدگاه طب سنتی مویز دارای طبع گرم و تر است و استفاده از آن به همراه عناب و سکنجبین و انواع آب میوه های ترش توصیه شده است.

بهترین زمان برای مصرف مویز صبح و به صورت ناشتا است که موجب تقویت حافظه و افزایش بهره وری هوش و یادگیری می شود به ویژه برای محصلان و دانشجویان که در ساعات ابتدایی روز به کسب علم و دانش می پردازند بسیار مفید خواهد بود و باعث افزایش بهره وری هوش در آنها می شود.

مویز ارزش غذایی بالایی دارد و برای افراد با قدرت بدنی کم بسیار مفید است همچنین به علت داشتن مواد قندی و کالری بالا باید از مصرف بی رویه آن خودداری نمود زیرا مصرف بیش از اندازه آن مانند سایر مواد غذایی موجب چاقی و افزایش وزن می شود. همچنین مصرف زیاد مویز برای افراد با غلظت خون بالا و فشار خون بالا و همپنین افراد دیابتی توصیه نمی شود.

اسلام نیز در بسیاری از روایات به استفاده از مویز و خواص آن اشاره نموده است. پیامبر اسلام (ص) می فرمایند: هرکس به خوردن مویز به صورت ناشتا عادت کند به تقویت حافظه و فهم و درک خود کمک می کند.

عوارض مصرف مویز 

مویز از کالری بالایی برخوردار است، به همین دلیل  زیاده روی در مصرف آن باعث افزایش وزن و چاقی می‌شود. زیادی روی در مصرف مویز باعث افزایش غلظت خون و بالا رفتن فشار خون خواهد شد و برای بیماران دیابتی مضر است. زیاده روی در مصرف مویز به افراد دارای مزاج گرم نیز توصیه نمی‌شود.

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .